Packing Solutions for Class 9 English Chapter 7 with Answers

We have Provided the CBSE Solutions chapter-wise for Class 9 English Beehive Chapter 7 Packing with Answers by expert subject teacher for latest syllabus and examination. Students also can take a free CBSE Solutions of Packing. Each question has right answer Solved by Expert Teacher.

CBSE Solutions Class 9 English Beehive Prose


Thinking About the Text

I. Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30 – 40 words).

Q1. How many characters are there in the narrative? Name them. (Don’t forget the dog!).

Answer: There are four characters in the narrative including the dog. They are the narrator, George, Harris and the fourth is the dog named Montmorency.

Q2. Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing?

Answer: Jerome thought that he was the best packer in the world. Nobody could compete with him. He was proud of his ability and wanted to show it. So, he volunteered to do the packing for his friends.

Q3. How did George and Harris react to this? Did Jerome like their reaction?

Answer: George and Harris reacted very differently from what the author had wanted them to. When Jerome said that he would do the packing, they readily accepted the suggestion. George spread himself over the easy-chair and Harris plonked his legs on the table.

Q4. What was Jerome’s real intention when he offered to pack?

Answer: When Jerome had offered to pack, his real intention was to boss the job. He wanted to make Harris and George work under his directions, and to push them aside every now and then to teach them how to pack properly.

Q5. What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited till then to ask?

Answer: After the bag was shut and strapped, Harris mentioned that Jerome had not packed the boots.
He had waited till then to ask because he wanted to make Jerome realise his mistake and ridicule his packing skills.

Q6. What “horrible idea” occurred to Jerome a little later?

Answer: Jerome opened the bag. As he was going to close it, a horrible idea came to him. It was if he had packed his toothbrush. He had had problems always with his tooth-brush.

Q7. Where did Jerome finally find the toothbrush?

Answer: Jerome tried his best to find the toothbrush. He unpacked the bag but could not find it. He put the things back one by one, and held everything up and shook it. At last, he found it inside a boot.

Q8. Why did Jerome have to reopen the packed bag?

Answer: Jerome had to reopen the packed bag twice because of his forgetfulness. Once he had to reopen the bag as he had forgotten to pack the boots. The next time, he unpacked when he realised that he had packed his tobacco-pouch in.

Q9. What did George and Harris offer to pack and why?

Answer: George and Harris offered to pack the hamper. George said that he and Harris would better do the rest of the packing and let Jerome take some rest.

Q10. While packing the hamper, George and Harris do a number of foolish and funny things. Tick the statements that are true.

(i) They started with breaking a cup.
(ii) They also broke a plate.
(iii) They squashed a tomato.
(iv) They trod on the butter.
(v) They stepped on a banana.
(vi) They put things behind them, and couldn’t find them.
(vii) They stepped on things.
(viii) They packed the pictures at the bottom and put heavy things on top.
(ix) They upset almost everything.
(x) They were very good at packing

Answer:
The true statements are as follows:
(i),(iii),(iv),(vi),(vii),(ix)


II. What does Jerome say was Montmorency’s ambition in life? What do you think of Montmorency and why?

Answer: According to Jerome, Montmorency’s ambition in life was to get in the way, make people mad, be scolded and have things thrown at his head. The dog felt that his day was fruitful only if he could make somebody stumble over him and curse him for an hour. He took pride in achieving this goal. Montmorency behaved just like a dog would behave in such a situation. He tried to explore whatever he saw being packed. His mischievous tactics to beguile the attention of the trio can be compared to that of a child.


III. Discuss in groups and answer the following questions in two or three paragraphs (100 –150 words)

Q1. Of the three, Jerome, George and Harris, who do you think is the best or worst packer? Support your answer with details from the text.

Answer: Of the three, Jerome is the best packer He knew how to arrange things in order. Both Harris and George messed everything. Harris packed the strawberry jam on top of a tomato and squashed it. George stepped on the butter. They were getting constantly irritated by Montmorency. Till the time Jerome packed, although he took his time, the job. They even kept things behind them and then kept searching for it. They made everything such a mess.

Q2. How did Montmorency ‘contribute’ to the packing?

Answer: Montmorency ‘contributed’ to the packing in a tunny way. It was his ‘ambition’ in life to get in the way and be sworn at. He would put himself in everybody’s way where he was not wanted. He wanted to be a perfect nuisance. He wanted people to go mad and have things thrown at his head. Then he would feel his day had not been wasted. He longed to get somebody to stumble over him and curse him for long.

Q3. Do you find this story funny? What are the humorous elements in it? (Pick out at least three, think about what happens, as well as how it is described.)

Answer: Yes, this story is definitely funny. Not only is the way in which the three friends pack for their trip quite mirthfully, but the way the author narrates all the incidents is also entertaining. The first humorous element is that he offered to pack, George and Harris leave the whole matter to him. Consequently, he has to do packing though his real intention was to boss the job.

The second humorous element is that George placed the butter on the chair and Harris sat on it and it stuck at his back. When they searched it for packing it was missing. They walked and walked round the room. At last, George saw it at Harris’s back. The third humorous element is that Montmorency squirms in where he is not wanted. He wants somebody stumble over him and curse him steadily for an hour. He pretends that lemons were rats.


Thinking about Language

I. Match the words/phrases in Column A with their meanings in Column B.

AB
1) slaving
2) chaos
3) rummage
4) scrape out
5) stumble over, tumble into
6) accomplish
7) uncanny
8) (to have or get into) a row
(i) a quarrel or an argument
(ii) remove something from inside another thing using a sharp tool
(iii) strange, mysterious, difficult to explain
(iv) finish successfully, achieve
(v) search for something by moving things around hurriedly or carelessly
(vi) complete confusion and disorder
(vii) fall, or step awkwardly while walking
(viii) working hard

Answer:

AB
1) slaving
2) chaos
3) rummage
4) scrape out
5) stumble over, tumble into
6) accomplish
7) uncanny
8) (to have or get into) a row
(viii) working hard
(vi) complete confusion and disorder
(v) search for something by moving things around hurriedly or carelessly
(ii) remove something from inside another thing using a sharp tool
(vii) fall, or step awkwardly while walking
(iv) finish successfully, achieve
(iii) strange, mysterious, difficult to explain
(i) a quarrel or an argument

II. Use suitable words or phrases from Column A above to complete the paragraph given below.

A Traffic Jam

During power cuts, when traffic lights go off, there is utter at crossroads. Drivers add to the confusion by over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, seeing a few policemen at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having something.

Answers: During power cuts, when traffic lights go off, there is utter chaos at crossroads. Drivers add to the confusion by getting into a row over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, seeing a few policemen slaving at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having accomplished something.


III. Look at the sentences below. Notice that the verbs (italicised) are all in their bare form.

• Simple commands:
– Stand up!
– Put it here!

• Directions: (to reach your home)
Board Bus No.121 and get down at Sagar Restaurant. From there turn
right and walk till you reach a book shop. My home is just behind
the shop.

• Dos and don’ts:
– Always get up for your elders.
– Don’t shout in class.

• Instructions for making a fruit salad:
Ingredients
Oranges – 2
Pineapple – one large piece
Cherries – 250 grams
Bananas – 2

Any other fruit you like

Wash the fruit. Cut them into small pieces. Mix them well. Add a few drops of lime juice. Add sugar to taste. Now add some cream (or ice cream if you wish to make fruit salad with ice cream.)


Q1. Now work in pairs. Give

(i) two commands to your partner.

Answer: Don’t waste time. Don’t spit here.

(ii) two do’s and don’ts to a new student in your class.

Answer:
Dos: Do your homework regularly.
Stand whenever a teacher enters the class.
Don’ts: Don’t leave your lunch unfinished.
Don’t fight in the school.

(iii) directions to get to each other’s houses.

Answer: Go straight on M.G. Road. Walk for 10 minutes. Look to the left. There is a park nearby. Across the park, there is my house. It looks like a bungalow with a Holy Cross structure.

(iv) instructions for moving the body in an exercise or a dance, or for cooking something.

Answer: Sit with your spine straight. Take a deep breath. Place both your palms near your head. Put your forefingers above the eyebrows. Place your middle and ring fingers on your eyelids. Place your little finger under your eyes. Make a humming sound while keeping your mouth closed. This is called Bhramari Pranayam.

Q2. The table below has some proverbs telling you what to do and what not to do. Fill in the blanks and add a few more such proverbs to the table.

PositiveNegetive
(i) Save for a rainy day.
(ii) Make hay while the sun shines.
(iii) before you leap.
(iv) and let live.
(i) Don’t cry over spilt milk.
(ii) Don’t put the cart before the horse.
(iii) a mountain out of a mole hill.
(iv) all your eggs in one basket.

Answer:

PositiveNegetive
(i) Save for a rainy day.
(ii) Make hay while the sun shines.
(iii) Look before you leap.
(iv) Live and let live.
(v) Keep your mouth shut and your eyes open.
(vi) Cross the stream where it is shallowest.
(vii) Hope for the best, prepare for the worst.
(i) Don’t cry over spilt milk.
(ii) Don’t put the cart before the horse.
(iii) Don’t make a mountain out of a mole hill.
(iv) Don’t put all your eggs in one basket.
(v) Don’t bite off more than you can chew.
(vi) Don’t blow your own trumpet.
(vii) Don’t judge a book by its cover.

Writing

You have seen how Jerome, George and Harris mess up their packing, especially of the hamper. From their mistakes you must have thought of some do’s and don’ts for packing. Can you give some tips for packing by completing the paragraph below?

First pack all the heavy items, especially the ones you don’t need right away. Then…..
Here are some words and phrases you can use to begin your sentences with:

• Then
• Next
• Now
• Remember
• Don’t forget
• At last/Finally

Answers: For self-attempt.


Speaking

Look at this sentence.

“I told George and Harris that they had better leave the whole matter entirely to me.”
The words had better are used

• in an advice or suggestion:
You had better take your umbrella; it looks like rain.
• in an order
You had better complete your homework before you go out to play.
• as a threat
You had better leave or I’ll have you arrested for trespass!

When we speak, we say you’d/I’d/he’d better, instead of you had better, etc.
Work in pairs to give each other advice, orders or suggestions, or even to threaten each other. Imagine situations like the following: Your partner

1) hasn’t returned a book to the library.
2) has forgotten to bring lunch.
3) hasn’t got enough change for bus fare.
4) has found out a secret about you.
5) has misplaced your English textbook.

Answer:

1) You had better return the book to the library; the librarian charges fine for any delay.
2) You had better not to forget to bring your lunch.
3) You had better get change for bus fare or alight from the bus.
4) You had better keep your secrets or he will make them public.
5) You had better keep your English textbook; your brother will misplace it.


We Think the given CBSE Solutions for class 9 English Beehive book Chapter 7 Packing with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 9 English Packing CBSE Solutions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soons.

Leave a Comment